Lastenkutsut ovat suunnitteilla ja jääkaapissa oli maustamatonta jogurttia menossa vanhaksi, joten ajattelin kokeilla miniminimuffinsseja banaaninmakuisina. Ajatuksena on, että lapset saavat juhlia lattitasolla kertakäyttöpöytäliinan päällä, tarjottavana kaikkea pientä ja kivannäköistä naposteltavaa. Valmistin muffinssit pieniin foliokonvehtivuokiin ja niistä tulikin hauskan näköisiä. Käytännön toimivuus testataan vasta parin viikon päästä.

Jos käytät amerikan muffinssivuokia, niin taikina riittää n. 8:n vuokaan. Tavallisia pienempiä vuokiakin voi käyttää, taikina on melko "kiinteää", pysyy siis vuoassa leviämättä, vaikka vuoka olisikin hiukan heppoisempi.

Taikina on perusmuffinssitaikina, mistä lie aikanaan olen löytänyt. Makua antavaa ainetta on helppo vaihdella ja tähänkin taikinaan olen tehnyt pieniä muutoksia. Suluissa alkuperäiset mitat.

 

 

2 dl täysjyvävehnäjauhoa

1,5 dl vehnäjauhoja (alkuperäisessä ohjeessa 3,5 dl vehnäjauhoja, ei lainkaan täysjyväjauhoja)

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl soodaa

0,3 dl rypsiöljyä (0,5 dl)

1,5 dl maustamatonta jogurttia

1 muna

1 banaani (tai 2,5 dl pakastemarjoja, omenakuutioita tms.)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa astiassa öljy, jogurtti, muna ja banaani, lisää kuivien aineiden sekaan ja sekoita vain sen verran, että ainekset ovat sekaisin. Jos käytät marjoja, kääntele ne varovasti joukkoon tässä vaiheessa. Jaa taikina muffinssivuokiin.

Voit tehdä päälle myös muruseoksen, mutta jos haluat kuorruttaa muffinssit, kannattaa murut jättää pois. Seokseen tarvitset:

0,75 dl jauhoja

0,75 dl sokeria

1 tl kanelia

2 rkl pehmeää voita

Sekoita kuivat ainekset, lisää voi palasina ja nypi muruiksi. Lisää muffinssien päälle.

Paista muffinsseja uunissa 200 asteessa, isoja 20-25 minuuttia, pienempiä n. 15 minuuttia ja minimuffinsseja 5-10 minuuttia, kunnes ovat kohonneet, ottaneet hiukan väriä ja kypsiä myös sisältä.