Perjantaina ja lauantaina tuli syötyä "hivenen" raskaammin, joten sunnuntaina päädyin kevyempään ruokaan. Sosekeitto on itseasiassa aika kärjessä suosikkiruokieni listassa. Helppo valmistaa, ei ole niin tarkkaa mitä siihen laittaa ja aina on silti niin hyvää ja keveää. Tällä kertaa kokosin keiton seuraavista aineksista:
3 perunaa
2 porkkanaa
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
2 lehtisellerin vartta
1/4 pss keittojuureksia
1/4 pss vihannessekoitusta (porkkana-kukkakaali-herne-papu)
kourallinen tuoretta pinaattia
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
50 g pippurituorejuustoa, kevyttä
tilkka ruokakermaa
valkopippuria, kuivattuja yrttejä
pinnalle silputtua persiljaa
Kuori ja paloittele perunat, porkkanat, sipulit ja lehtiselleri. Laita kiehuvaan veteen liemikuution kanssa. Keitä n. 5 minuuttia. Lisää pakastekasvikset ja silputtu pinaatti. Keitä, kunnes kaikki ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella, lisää tuorejuusto ja ruokakerma, mausta. Lisää lopuksi persilja.
Tarjoile lisänä raejuustoa ja leipää.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.