Mikä ihana aloitus blogilleni

Pitkän ja puuduttavan viikon päätteeksi perjantai-iltaa vietettiin pahvilaatikkomajaa rakentaen ja kokeillen vastustamattomalta tuntuvaa herkkureseptiä. Alkuperäinen ohje löytyy maku.fi -sivulta, mutta koska kaikkea pitää aina vähän säätää ja tehdä enemmän omaksi, niin vaihdoin osan jauhoista täysjyväjauhoihin paremman omantunnon aikaansaamiseksi ja lisäsin joukkoon suolapähkinöitä äskeisen vesittämiseksi.. Leipominen kiehtoi ymmärrettävistä syistä myös nuorempaa kokkia ja niin karkkeja kuin pähkinöitäkin hävisi jokunen parempiin suihin. Itsehän en tietysti napsinut mitään leivontapöydältä...

Odotin ihania herkkupaloja, mutten mitenkään voinut käsittää mitä saisin aikaan. Tulos oli taivaallinen! Niin makeaa, niin tahmeaa ja niin, niin hyvää. 2,5-vuotias räpättäjäkin söi palansa puhumatta, mikä on jo aika harvinaista. Muutaman jätin lauantain kahvihetkeä varten (äidille maistiaisia) ja loput oli pakko piilottaa pakkaseen, etten hätäpäissäni kaikkea söisi. Tosin sisko ne sieltä löysi sunnuntaina ja taas oli ihan pakko hiukan maistaa 

 

Ja sitten ohjetta:

125 g margariinia

0,5 dl kaakaojauhetta

2 munaa

2,75 dl sokeria

1,75 dl vehnäjauhoja

1 dl täysjyvävehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 dl vaahtokarkkeja silputtuna

1 dl suolapähkinöitä hieman rouhittuna (käytin cashew-pähkinöitä)

50 g tummaa suklaata rouhittuna

pinnalle vaahtokarkkeja

 

Sulata margariini, sekoita joukkoon kaakaojauhe. Vaahdota munta, lisää sokeri vähitellen vaahdotuksen aikana. Sekoita margariiniseos vaahtoon. Lisää keskenään sekoitetut jauhot. Kääntele taikinaan karkit, pähkinät ja suklaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, n. 20x20cm ja paista 175 asteessa n. 25 minuuttia. Lisää pinnalle vaahtokarkin paloja tasaisin välein ja paista vielä muutama minuutti. Jäähdytä kunnolla ja leikkaa paloiksi siten, että jokaisen palan päällä on karkki.

 

Vaahtokarkit voi myös hyvin jättää pinnalta pois, leikkaaminen, säilyttäminen ja syöminenkin on siten vähemmän tahmaavaa.

 

Kuvaa laittelen myöhemmin.